<
НОВИНИ ДНЯ: У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війну  "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті мирувсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2023 370

Україна може отримати оновлені "Байрактари": питання вже розглядають

Українські військові можуть отримати покращену версію безпілотника Bayraktar TB2 турецької компанії Baykar. Питання вже розглядають.

1___8449_650x410_03.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на гендиректора компанії Baykar Makina Халука Байрактара в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Щодо Bayraktar Akincі, це питання в процесі розгляду, наскільки мені відомо. Українські військові добре знаються на тому, що ми виготовляємо і у що інвестуємо. Тому наш план - виробляти всі системи, які ми маємо, тут (в Україні, - ред.)", - сказав він.

Байрактар нагадав, що його компанія постачає українській армії безпілотники Bayraktar TB2, які відомі серед українців. За його словами, в Україні є компанія з 50 людей, які підтримують ескадрилью.

"У нас є необхідні для цього дозволи. Тому ми можемо повністю виробляти Bayraktar TB2, а не збирати його. Також тут ми можемо повністю виробляти Bayraktar Akincі. На це ми маємо дозволи від нашого уряду, що демонструє, наскільки ми наблизилися до втілення", - додав він.

Що відомо про дрон Akinci

Турецька компанія Baykar вже тестує дрон Bayraktar Akincі. Цей ударний безпілотник має український двигун та розумну систему наведення HGK-82.

Раніше безпілотник Akinci з українським двигуном уразив ціль на відстані 140 кілометрів.

Bayraktar в Україні

Нагадаємо, компанія Baykar є виробниками безпілотників Bayraktar, які Україна активно використовує у війні. Крім того, компанія передавала українським військовим декілька безпілотників безкоштовно.

Також директор Baykar вирішив побудувати завод в Україні. Він вже придбав в Україні земельну ділянку для будівництва заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може отримати оновлені "Байрактари": питання вже розглядають 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»