<
НОВИНИ ДНЯ: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦКвсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2023 370

У США задоволені перебігом українського контрнаступу — Жовква

Питання українського контрнаступу стало першою темою розмови між лідерами України та США.

822db7ee80eea77671c9afcb69e58950_03.10.23

Під час візиту до США президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден обговорювали перебіг контрнаступу ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це заявив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква виданню ЛБ.

Він заявив, що питання українського контрнаступу стало першою темою розмови між лідерами України та США.

"Питання контрнаступу було одним із перших, які порушив Джо Байден. Він питав про те, яким є розвиток ситуації на полі бою і, що важливіше, – які плани України в контексті розвитку наступальних дій, які подальші перспективи", – зазначив Жовква.

Він зазначив, що у Сполучених Штатах задоволені перебігом українського контрнаступу.

"Запитували, що ще потрібно Україні, щоб ефективно продовжувати наступ, яка зброя необхідна для захисту українського населення та критичної інфраструктури напередодні зими та інтенсифікації ракетних атак. І як захистити "зерновий коридор", який зараз працює, та альтернативні маршрути доставки наших товарів, попри бажання Росії підірвати їхню роботу. Як ви знаєте, після візиту США оприлюднили черговий пакет військової допомоги, у який увійшли додаткові системи ППО різної дальності та снаряди до них", – наголосив заступник глави ОП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт розповів, чого варто очікувати від росіян на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Крім того, ми раніше інформували, що співзасновник DeepState Роман Погорілий окреслив ситуацію на лінії фронту й зазначив, що ворог намагається перехопити ініціативу, однак ЗСУ не зупинити.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США задоволені перебігом українського контрнаступу — Жовква 5.00 5 1
Політика / Світ
03.10.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»