<
НОВИНИ ДНЯ: Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"всі новини дня
Політика
Світ
03.10.2023 396

Іран готовий до передавання Росії балістичних ракет – аналітик ISW

На потенційну угоду можуть вплинути декілька факторів.

f28b56d421f2a72d2a38919b620eb31e_03.10.23

Іран дійсно готовий до угоди про продаж ракет російській стороні. Йдеться про балістичні Fateh-110 іа Zolfaghar. Пише ТСН. 

Про це заявив аналітик ISW Амін Солтані в коментарі LIGA.net.

Коли може бути укладена угода

За словами аналітика, вже в жовтні Іран зможе продавати ракети Москві через завершення резолюції ООН.

"В останні тижні ми спостерігали ознаки того, що Іран готовий до експорту, а Росія зацікавлена в кількох іранських ракетних системах", – зазначив Солтані.

Він зазначив, що в обмін Тегеран може просити у Москви літаки Су-35, системи протиповітряної оборони С-400, допомогу з космічною, ракетною, ядерною програмами, а також західну зброю, яку "затрофеїли" в Україні. Вочевидь, іранці мають намір використати це для виробництва власної.

Наразі спрогнозувати, чи буде укладено угоду, дуже складно. Річ у тім, що це залежатиме від динаміки відносин між Іраном і Росією та пріоритетів іранців в умовах переговорів із Заходом про ядерну програму. Аналітик констатував: продаж іранських ракет Росії, ймовірно, вплине на шанси на успіх всеосяжних ядерних переговорів.

Зауважимо, раніше на потенційну угоду відреагували в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Так, речник ГУР МО Андрій Юсов повідомив, що існує загроза придбання Росією іранських балістичних ракет, однак українське розвідувальне відомство "вживає заходів", щоб цього не сталося.

Оценка материала:

5.00 / 2
Іран готовий до передавання Росії балістичних ракет – аналітик ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
03.10.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»