<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сумвсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2023 854

Вірменію закликають вийти з ОДКБ та подати заявку до ЄС

Вірменських політиків закликають розірвати всі військові та економічні угоди з Росією.

9fb14ec0991d18ddca915be81989e2ad_03.10.23

Низка громадських і політичних сил закликають владу Вірменії негайно розпочати процес виходу з ОДКБ, ЄАЕС (Євразійський економічний союз), СНД та подати заявку на членство в Євросоюзі. Пише ТСН. 

З такою заявою вони виступили під час Форуму незалежності 1 жовтня, передає вірменська служба Радіо Свободи.

Під час свого виступу вони засудили "загрози незалежності й територіальній цілісності Вірменії з боку Росії та Азербайджану". Також вони закликали вірменських політиків негайно та радикально переглянути відносини з РФ.

"В наші дні антивірменська позиція й політика, яку проводить російська влада, жертвами яких став вірменський народ Арцаха (Нагірного Карабаху – ред.), не лише погані, а ще більше поглиблюють прірву, що виникла між Вірменією та Росією в останні роки, роблячи її практично непереборною, що створює гостру необхідність радикального перегляду всієї чинної договірно-правової бази між Республікою Вірменія та Російською Федерацією", - наголошують вони.

Вони заявили про "насильницьку депатріацію арцахських вірмен за допомогою голоду та військової агресії", порівнюючи це з "російською агресією й геноцидом проти народу України".

Чого вимагають неурядові організації та політичні сили:

  • вийти з організацій ОДКБ, ЄАЕС, СНД, розірвавши всі військові та економічні угоди з Росією,
  • заборонити мовлення російських державних телеканалів і телеканалів, пов'язаних з державою, що транслюються в вірменському мультиплексі і через кабельну мережу,
  • звернутися до Європейського Союзу з проханням про повноправне членство,
  • підписати двосторонні угоди про стратегічне партнерство з країнами-членами ЄС, США, Канадою, Індією та іншими демократичними країнами Об'єднаного Заходу,
  • ініціювати кроки щодо поглиблення двостороннього та багатостороннього військового й військово-технічного співробітництва з країнами Заходу та євроатлантичними органами.

Нагадаємо, голова МЗС Франції їде до Вірменії, аби підтвердити підтримку суверенітету й територіальної цілісності країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вірменію закликають вийти з ОДКБ та подати заявку до ЄС 5.00 5 1
Політика / Світ
03.10.2023 854
Еще материалы раздела «Світ»