<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2023 630

Азербайджан розробив план щодо "реінтеграції" вірменів Карабаху

Мешканцям республіки обіцяють рівність прав та захист рідної мови.

b2c7e59e62f38cdaa6c6f2ac7fa63116_03.10.23

Азербайджан розробив план щодо "реінтеграції" вірменського населення Карабаху. Їм пообіцяли рівність прав і захист рідної мови. Пише ТСН. 

Про це повідомила пресслужба азербайджанського президента Ільхама Алієва.

Зазначається, що реінтеграція буде відбуватися "в межах територіальної цілісності та суверенітету Азербайджанської Республіки на основі її Конституції, законів та міжнародних зобов'язань".

План гарантує рівність прав і вільностей, а також безпеку кожного мешканця "незалежно від етнічної, релігійної чи мовної приналежності". Згідно з документом, управління на територіях проживання вірменських мешканців здійснюватимуть спеціальні представництва президента Азербайджану. До їхньої роботи можуть залучити місцевих жителів. Муніципалітети будуть сформовані в процесі виборів.

Охорону громадського порядку та безпеку жителів Карабаху забезпечуватимуть органи внутрішніх справ Азербайджану. Наразі  мешканців регіону роззброюють та вилучають усю зброю.

Валютою на території Карабаху стане азербайджанський манат. Для мешканців регіону будуть доступні податкові, митні та інші пільги. Система оплати праці та соціальних виплат до Азербайджану поширюється на мешканців Нагірного Карабаху.

В Баку обіцяють, що "протягом певного періоду часу" фізична та соціальна інфраструктура в Карабаху (освіта, охорона здоров'я, енергетика, газ, вода, дороги, зв'язок, меліорація) буде доведена до рівня середніх показників щодо Азербайджану.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайддан почав у Карабаху "антитерористичні заходи". Втім, вже 20 вересня "влада" невизнаної республіки заявила, що Карабах припиняє вогонь і складає зброю, Баку закінчує "антитерористичні заходи".

Вже 28 вересня "влада" Карабаху підписала указ про припинення існування республіки від 1 січня 2024 року. Зазначається, що будуть розпущені всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Азербайджан розробив план щодо "реінтеграції" вірменів Карабаху 5.00 5 1
Політика / Світ
03.10.2023 630
Еще материалы раздела «Світ»