<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
03.10.2023 1078

Влада Москви випадково "злила" в Інтернет адреси засекречених об'єктів РФ

Розслідувачі впевнені, що всі ці відкриті дані давно відомі українським військовим.

f8ec4f7d24abf28f39b9fd69317bcd47_03.10.23

Влада Москви та інших російських міст виклала в Інтернет список адрес, де не можна відключати електрику, таким чином "зливши" розташування військово-стратегічних об'єктів.

Про це повідомляють розслідувачі центру "Досьє". Пише ТСН. 

У списку адреси:

  • військових частин,
  • складів, установ,
  • Міноборони Російської Федерації,
  • Головного управління Генштабу,
  • Служби зовнішньої розвідки,
  • Федеральної служби охорони Російської Федерації,
  • Федеральної служби виконання покарань,
  • Міністерства внутрішніх справ тощо.

Розслідувачі зазначають, що публікація у відкритому доступі режимних об'єктів, згідно із законом, має бути покараною як розголошення державної таємниці.

Автор розслідування Денис Коротков поінформував, що достатньо знайти на сайті адміністрації будь-якого регіону Росії документ із назвою "Перелік споживачів електричної енергії (потужності), обмеження режиму споживання електричної енергії яких може призвести до економічних, екологічних, соціальних наслідків". Відкривши цю вкладку, відкриваються адреси режимних об'єктів РФ.

Розслідувачі встановили, що на сайті мерії Москви такі адреси було знайдено у 434-сторінковому документі. Зараз він недоступний. Найбільша концентрація об'єктів, пов'язаних зі спецслужбами – у районі Срібний Бір.

"Будь-хто, доклавши зусиль, може дізнатися, де в Москві мешкають співробітники найтаємніших відомств, подивитися, які непоказні будівлі насправді є об'єктами спецслужб, і позаздрити смаку до життя керівництва цих спецслужб", - йдеться у розслідуванні.

Автори "Досьє" впевнені, що всі ці відкриті дані давно відомі українським військовим.

Нагадаємо, в Москві через українську мову співробітника охорони звинуватили в хуліганстві.

Оценка материала:

5.00 / 3
Влада Москви випадково "злила" в Інтернет адреси засекречених об'єктів РФ 5.00 5 3
Політика / Світ
03.10.2023 1078
Еще материалы раздела «Світ»