<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  На 4 липня прогнозують спеку до 38°, дощі та грози  Модифіковані ФАБ-500 дістають до будь-якої точки Харкова, - Синєгубов  "Крим - це Україна". У Пентагоні не проти ударів ЗСУ американською зброєю по півострову  Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Чи зможуть мобілізувати до кінця року ще 200 тисяч людей: нардеп відповів  Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТОвсі новини дня
Політика
Європа
04.10.2023 563

Угорських військових назвали "фашистами": Сіярто не сподобався підручник історії РФ

У відповідь Лавров сказав, що вони цю інформацію сприймають як авторитетну заяву Путіна.

7d2134e73090d8eaac0f8335a2fe2514_04.10.23

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто назвав "неприпустимим", що у російському підручнику їхню революцію 1956 року називають "фашистською", а угорських героїв - "фашистами". Пише ТСН. 

Про це угорський диплома сказав в інтерв'ю Magyar Nemzet.

Він розповів, що це питання обговорив із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим на полях сесії Генеральної асамблеї ООН. У відповідь Лавров сказав, що вони це сприймають як авторитетну заяву Путіна, який її ощвучив за кілька днів до їхньої зустрічі.

"Те, що люди, які відстоювали свободу та суверенітет Угорщини, є героями – це те, що ми навіть не хочемо обговорювати на жодному рівні, тому що це факт", – наголосив Сіярто.

Він додав, що Угорщина ніколи не матиме спільної позиції з Росією щодо минулого.

"Як ми можемо мати спільну мову з тими, хто сприймає як визволення те, що ми сприймаємо як окупацію", - пожалівся Сійярто.

Нагадаємо, Єврокомісія через позицію щодо України заблокує виділення Угорщині 13 мільярдів євро.

Оценка материала:

5.00 / 2
Угорських військових назвали "фашистами": Сіярто не сподобався підручник історії РФ 5.00 5 2
Політика / Європа
04.10.2023 563
Еще материалы раздела «Європа»