<
НОВИНИ ДНЯ: Чи продовжать після 18 травня роздавати повістки на вулицях: у Міноборони дали відповідь  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  Байден потрапив у пастку обіцянками допомоги та страхом ескалації війни в Україні – Foreign Policy  Україні потрібні західні системи ППО для знищення розвідувальних БПЛА росіян, - ISW  Єрмак зробив сенсаційну заяву щодо безпекової угоди зі США  Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сівсі новини дня
Політика
Росія
05.10.2023 435

Симоньян запропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром на зло Заходу

Пропагандистка запевняє, що термоядерний вибух над Сибіром "виведе із ладу західну електроніку".

faabb9231323c16cf7dec6dda56aff45_05.10.23

Російська пропагандистка Маргарита Сімоньян запропонувала "здійснити ядерний вибух десь над Сибіром" у відповідь на посилення ЗСУ західними партнерами.  Пише ТСН. 

Про це вона заявила на відео, опублікованому у соцмережах.

"Якщо зробити в сотнях кілометрів, на нашій же території, десь над Сибіром, термоядерний вибух, наприклад. Ядерний вибух. То нічого не буде на землі. Нічого такого страшного – ні ядерної зими, якої всі бояться, ні жахливої радіації, яка уб'є всіх довкола, а кого не уб'є, ті помруть протягом 10 років від онкології. Цього нічого не буде", – запевнила Симоньян.

За словами пропагандистки, такий ядерний удар виведе з ладу "всю цифру" — радіоелектроніку та всі супутники.

"Ми повернемося з вами у 1993 рік. Дротові телефони. І я вам скажу, чудово ж жили. Я навіть зрадію. Як мінімум, мені не доведеться пояснювати своїм дітям, чому у всіх є гаджети, а у них немає. Це найгуманніша опція. Я не бачу жодного результату, крім приблизно такого", — запевняє Симоньян.

Реакція Кремля на слова Симоньян

Така ідея пропагандистки не сподобалася навіть її босам у Кремлі. Спікер диктатора Путіна Дмитро Пєсков заявив, що подібні роздуми неможливі. Він закликав не забувати, що Симоньян не працює в офіційних органах влади.

Наскільки реалістичні пропозиції Сімоньян

Журналіст із Ізраїлю Сергій Ауслендер, коментуючи заяви пропагандистки, зазначив, що градус божевілля в РФ поступово збільшується.

Він пояснив, чому пропозиція Симоньян немає сенсу навіть самої Росії.

За словами експерта, навіть за висотного ядерного вибуху електромагнітний імпульс руйнівної сили поширюється не по всій планеті, а на кілька сотень кілометрів.

"Якщо не висадити в повітря якийсь гігатонний заряд, так, щоб на місці того Сибіру утворилося море.

Тому, якщо бомбу навіть у 20 МГТ шарахнути над умовно центром Сибіру, то електроніка вирубається в радіусі, скажімо, 500 км максимум, що залишається знову ж таки на території Сибіру. Навряд чи там є поблизу населені пункти. А якщо довбати, скажімо, над Новосибірськом, то вирубається Новосибірськ і околиці (це крім інших наслідків). Можливо злегка зачепить Північний Казахстан, який поки що ніби не в НАТО і взагалі не при справах", – пояснив Ауслендер.

Він додав, що навіть у разі такого вибуху українські безпілотники летітимуть колишнім курсом. На Москву, Джанкой чи той самий Адлер, де живе сім'я Симоньян.

Нагадаємо, що пропагандистка Симоньян неодноразово загрожувала світові ядерною війною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Симоньян запропонувала влаштувати ядерний вибух над Сибіром на зло Заходу 5.00 5 2
Політика / Росія
05.10.2023 435
Еще материалы раздела «Росія»