НОВИНИ ДНЯ: Катастрофа морської піхоти: BBC назвало втрати Росії у Вугледарі  Рецепт канелоні з м'ясним фаршем  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  "Ринок тютюну та алкоголю без контрабанди". В Україні готують запуск системи еАкциз, - Федоров  Словаччина хоче відновити відносини з Росією: до чого тут Україна  На вихідних у більшості регіонів Україні дощитиме, вдень до +27°  Лукашенко відзначився черговою цинічною заявою щодо Українивсі новини дня
Політика
Україна
05.10.2023 539

У МВС розповіли, яке покарання очікує тих, хто втік від війни за кордон

Як покарання, можливим буде адміністративний штраф після повернення до України.

df58cf3ba7a4f7374467022e91ffe4c4_05.10.23

Для тих, хто незаконно покинув Україну, застосовуватимуть правило так званої "золотої середини". Пише ТСН. 

Таку думку висловив очільник МВС України Ігор Клименко в інтерв'ю "Українській правді".

"Тут золоту середину треба знайти. Не закидати, що ми нікого не пустимо, або всіх пустимо, або той сяде до в'язниці, той не сяде. Держава має виробити загальний підхід до цієї проблеми. Тому що ця проблема в подальшому буде соціальною - несприйняття однією верствою населення тієї верстви населення, яка втекла просто від війни", - каже він.

Зокрема, як покарання, можливим буде адміністративний штраф після повернення до України.

"Звичайно, якщо вони проїхали за підробленими документами - це вже кримінальна відповідальність", - підкреслив голова МВС.

За його словами, в цьому питанні є як юридичний бік, так і моральний.

"Моральний бік - це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни, і тих, хто вже 19 місяців перебуває за кордоном, ну, хто менше, хто пізніше виїхав. Ми зараз дискутуємо щодо юридичних норм, які мають цю справедливість і юридично, і морально звести до одного", - додав він.

Зазначимо, на військовозобов'язаних громадян України, які незаконно перетнули кордон під час дії воєнного стану, чекає відповідальність.

Радник Офісу президента Михайло Подоляк пообіцяв, що громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з “юридичними проблемами” після повернення додому.

Оценка материала:

5.00 / 2
У МВС розповіли, яке покарання очікує тих, хто втік від війни за кордон 5.00 5 2
Політика / Україна
05.10.2023 539
Еще материалы раздела «Україна»