<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Світ
05.10.2023 718

У Німеччині сказали, якою бачать Росію впродовж найближчих років

Наразі невідомо, чи стане Росія "другом" у майбутньому.

d280a91b8c5df7b79577452edf8c6725_05.10.23

У стратегії національної безпеки Німеччини зазначається, що Росія є тимчасовою загрозою. Йдеться про щонайменше найближчі кілька років. Пише ТСН. 

Про це сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв'ю ERR.

Росія є загрозою

Очільника відомства запитали, чому не зазначається, хто має здобути перемогу, а хто – програти. Як наголосив голова Міноборони, роль стратегії національної безпеки не в тому, щоб сказати, хто має виграти війну.

"Я чітко сказав, що Україна має здобути перемогу. Але визначення перемоги у війні може вирішити лише Україна, а не ми. Це не пов'язано із нашою стратегією безпеки", – запевнив Пісторіус.

Він додав, що бачить Росію тимчасовою загрозою. Крім того, Пісторіус не знає, чи стане РФ "другом" у майбутньому.

"Принаймні, протягом наступних кількох років Росія буде загрозою. Ми не допускаємо жодних сумнівів щодо цього", – резюмував Борис Пісторіус.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що світ має чинити більший тиск на Володимира Путіна, аби диктатор припинив свою війну в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Німеччині сказали, якою бачать Росію впродовж найближчих років 5.00 5 1
Політика / Світ
05.10.2023 718
Еще материалы раздела «Світ»