<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
05.10.2023 801

Як звільнитися від заборгованостей: 5 кроків до спокійного життя

Вам ледь вистачає коштів до наступної зарплати, через що ви потрапили в боргову яму?

sud_dengi_05.10.23

OBOZREVATEL підготував 5 практичних порад, які допоможуть взяти під контроль свої фінанси та прокласти шлях до стабільного майбутнього.

Складіть бюджет

Складіть список з ваших щомісячних доходів. Потім розмежуйте основні витрати, такі як оренда житла, комунальні послуги та продукти, а також несуттєві, наприклад, ресторани чи розваги. Виділіть частину свого доходу на погашення боргів. Дотримуйтесь свого бюджету, щоб не накопичити ще більше кредитів.

Визначте пріоритетність боргів з високими відсотками

Не всі борги однакові. Високопроцентні кредити, зокрема, з кредитної картки, можуть швидко накопичуватися і перешкоджати вашому фінансовому прогресу. Зосередьтеся спочатку на погашенні цих позик.

Здійснюйте мінімальні платежі за іншими боргами, а всі додаткові кошти спрямовуйте на погашення боргів з високими відсотками. Після того, як ви впораєтеся з найбільшим тягарем, переходьте до наступної позики.

Консолідуйте борги

Консолідація боргів може бути розумним кроком, якщо у вас є кілька кредитів з високими відсотками. Вона передбачає їхнє об'єднання в одну позику з нижчою відсотковою ставкою.

Це спрощує виплати й може заощадити гроші в довгостроковій перспективі. Вивчіть різні варіанти консолідації та оберіть той, який найкраще відповідає вашій фінансовій ситуації.

Збільште свій дохід

Щоб прискорити виплату боргу, шукайте можливості збільшити доходи. Це може бути додаткова робота на неповний робочий день, фріланс чи продаж речей, які вам більше не потрібні.

Створіть резервний фонд

Непередбачувані витрати можуть зірвати ваш план погашення боргу. Щоб не залазити в додаткові позики, коли виникають надзвичайні ситуації, створіть резерв на випадок непередбачуваних витрат. Спершу відкладайте невелику суму з кожної зарплати, доки не накопичите суму, достатню для життя протягом трьох-шести місяців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як звільнитися від заборгованостей: 5 кроків до спокійного життя 5.00 5 2
Життя та Стиль / Особисті фінанси
05.10.2023 801
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»