<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Світ
05.10.2023 414

США передадуть Україні тисячі одиниць вилученого іранського озброєння — CNN

США збираються відправити Україні вилучене іранське озброєння.

75dd2fce927523c6b1dfc0ce106d8533_05.10.23

США передадуть Україні тисячі вилучених іранських озброєнь і боєприпасів, що може допомогти полегшити деякі з критичних проблем, з якими стикаються українські військові.

Про це пише видання CNN. Пише ТСН. 

Нині українські захисники очікують більше грошей і обладнання від США та їхніх союзників. Тож таким чином США прагнуть підтримати Україну.

Центральне командування США планує оголосити про цю політику вже цього тижня, кажуть анонімні офіційні особи США.

Адміністрація Байдена місяцями зважувала, як легально передати українцям зброю, що зберігається на об'єктах ЦЕНТКОМ по всьому Близькому Сходу. ООН вимагає, щоб захоплену зброю знищували або зберігали. Наразі незрозуміло, на яких правових підставах США сприятимуть передачі зброї.

Нагадаємо, раніше у США заявили, що Штати залучать усі можливі способи, щоби притягнути Тегеран до відповідальності, адже будь-які нові системи озброєнь в руках іранського режиму нестимуть більше руйнувань та хаосу в країнах та регіонах, де Іран хоче відігравати свою роль.

Оценка материала:

5.00 / 1
США передадуть Україні тисячі одиниць вилученого іранського озброєння — CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
05.10.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»