<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
06.10.2023 370

У Британії зробили нову заяву щодо військової підтримки України

Союзники запевняють, що продовжать військову допомогу Україні.

fede97bbca61039a3dd0dd56771c501c_06.10.23

У Великій Британії запевнили, що країна працюватиме із союзниками по НАТО та іншими світовими лідерами над забезпеченням продовження допомоги Україні. Пише ТСН.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Грант Шаппс, передає Bloomberg.

Зокрема, відповідну заяву він зробив на тлі заворушень у Конгресі США після відставки Кевіна Маккарті з поста спікера Палати представників.

Шаппс обіцяє, що буде "працювати разом" з лідерами, у тому числі на засіданнях НАТО і контактної групи з оборони України найближчими тижнями.

Що передувало

Третього за значущістю посадовця Сполучених Штатів відправлено у відставку. Спікер Палати представників Кевін Маккарті звільнений більшістю у 216 голосів як республіканців, так і демократів.

В адміністрації американського президента Джо Байдена намагаються запевнити союзників у тому, що військова допомога Україні продовжуватиметься, попри значну кількість республіканців, які виступають у Конгресі проти цього.

Пентагон для військової допомоги Україні зараз має близько 5,4 млрд дол. Цієї суми вистачить приблизно на шість місяців за умови таких обсягів витрат, як зараз.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Британії зробили нову заяву щодо військової підтримки України 5.00 5 1
Політика / Світ
06.10.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»