<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сумавсі новини дня
05.10.2023 356

НБУ вдвічі знизив продаж валюти з резервів для підтримки нового курсу гривні, - Пишний

Попит на міжбанківському валютному ринку 4 жовтня був набагато стриманішим порівняно з першим днем після перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу. Інтервенції НБУ знизилися більш ніж вдвічі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію голови НБУ Андрія Пишного у Facebook.

"Ринок поступово переконується у серйозності наших намірів втримати стійкість курсу та дозволяти лише незначні коливання. Очікуємо, що попит поступово стабілізується. Можу лише повторити, що для нас пріоритетним завданням є збереження курсової стійкості", - написав він.

Як зазначив Пишний, гривня на міжбанку лишається дорожчою, ніж на момент запровадження керованої гнучкості курсу: 36,6 грн/долар проти близько 36,9 грн/долар (офіційний курс + 1%) станом на ранок 3 жовтня. За день вона послабилася на копійку або на 0,03%.

За його словами, різкого стрибка готівкового курсу в небанках також не відбулося, а в банках і поготів (там він майже не змінився).

"Скажу більше, сьогодні курс продажу валюти у небанківських фінустановах навіть дещо зміцнився - з 38,37 грн/долар до 38,25 грн/долар", - розповів голова НБУ.

Пишний заявив, що НБУ уважно стежить за ситуацією та тримає руку на пульсі валютного ринку. "І у нас є достатньо ресурсів, інструментів і натхнення, щоб цей пульс залишався стабільним", - додав голова НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ вдвічі знизив продаж валюти з резервів для підтримки нового курсу гривні, - Пишний 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
05.10.2023 356
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»