<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  "Найкращий боєць у сучасній історії": реакція боксерського світу на перемогу Усика над Ф'юрівсі новини дня
Політика
Світ
05.10.2023 414

Росія збирається замінувати зерновий коридор на підході до українських портів, – розвідка Британії

Дані розвідки Великої Британії свідчать про те, що РФ може замінувати морськими мінами шлях зернового коридору, аби націлитися на цивільні судна в Чорному морі. За будь-які напади відповідальність вона збирається покласти на Україну.

Розсекречена інформація показує, що Росія може продовжувати націлюватися на цивільне судноплавство в Чорному морі, зокрема шляхом встановлення морських мін на підходах до українських портів. Раніше Велика Британія попереджала, що російські військові здійснили спробу ракетного удару по вантажному судну в Чорному морі, йдеться у повідомленні на сайті міністерства оборони.

"Велика Британія вважає, що Росія намагається націлити на цивільні судна, що проходять через український «гуманітарний коридор», аби стримати експорт українського зерна. Це продовжить спроби Росії тиснути на українську економіку. Росія майже напевно хоче уникнути відкритого затоплення цивільних суден, натомість фальшиво звинувачує Україну в будь-яких атаках на цивільні судна в Чорному морі", – зазначили в повідомленні.

Британці зазначили, що публікацією цього звіту мають на меті викрити такитку РФ та запобігти її планам.

"Згубне націлювання Росії на цивільне судноплавство в Чорному морі демонструє повне ігнорування Путіним життя цивільного населення та потреб найбільш вразливих верств населення світу. Світ спостерігає – і ми бачимо наскрізь цинічні спроби Росії звинуватити Україну у своїх нападах. Ми та наші союзники разом виступаємо проти Путіна та його спроб завдати шкоди Україні та, таким чином, решті світу", – прокоментував міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія збирається замінувати зерновий коридор на підході до українських портів, – розвідка Британії 5.00 5 1
Політика / Світ
05.10.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»