<
НОВИНИ ДНЯ: Чи справді Путін готовий до переговорів з Україною: аналітики пояснили наміри диктатора  Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування  Байден пообіцяв демократам-губернаторам "більше спати" і скасувати пізні заходи, - CNN  Підприємці змушені підвищувати зарплати українцям, - НБУ  Як діятиме процедура зі штрафами за неоновлення даних у ТЦК від 17 липня: адвокатка пояснила алгоритм  Чи спаде спека в Україні на вихідних: синоптики дали детальний прогноз  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощівсі новини дня
Політика
Європа
05.10.2023 370

Європарламент зробив крок для створення українського фонду на 50 млрд євро

Комітети Європарламенту підтримали створення спеціального фонду для України на 50 млрд євро. Він буде призначений для підтримки відновлення, реконструкції та модернізації України у 2024-2027 роках.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Європарламенту.

У четвер, 5 жовтня, Комітети з питань бюджету та закордонних справ ухвалили і вдосконалили пропозиції про створення спеціального українського фонду. Ідею підтримали 86 депутатів, шестеро було проти, ще двоє утрималися.

Голова Комітету парламенту у закордонних справах Девід Макалістер наголосив, що підтримка ЄС має вирішальне значення для України. За його словами, поправки Європарламенту заохочують використання заморожених російських активів та дохід від них для відновлення України.

При цьому депутата Європарламенту Йохан ван Овертвельд наголосив, що пропозицію підготували у рекордно короткі терміни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європарламент зробив крок для створення українського фонду на 50 млрд євро 5.00 5 1
Політика / Європа
05.10.2023 370
Еще материалы раздела «Європа»