<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Політика
Світ
07.10.2023 449

Путін заявив, що в Україні йде війна не за територію, а за “новий світоустрій”

Російський президент назвав умову, за якої настане “міцний мир”.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не прагне відвоювати “додаткові території” під час війни в Україні, а повномасштабне вторгнення пояснив бажанням “почуватися в безпеці”. Пише ТСН. 

Заяви господаря Кремля, які він зробив у четвер, 5 жовтня, на пленарному засіданні міжнародного дискусійного клубу “Валдай” цитує російська служба ВВС.

Російський президент вкотре згадав як про причину повномасштабного вторгнення і втручання у внутрішні справи України про “кривавий, антиконституційний” переворот, який, за його словами, відбувся у Києві у 2014 році.

“Ми не розпочинали так звану війну в Україні. Навпаки, ми намагаємось її закінчити”, - цинічно заявив він.

Президент держави-агресорки заперечує, що війна, яку веде РФ в Україні, має на меті загарбання українських територій, хоча сам нещодавно завізував закон, за яким у РФ тепер святкують так зване “возз’єднання” з тимчасово окупованими частинами чотирьох областей України.

“Немає у нас жодних інтересів з погляду відвойовування якихось додаткових територій. Нам ще освоювати та освоювати – і Сибір, Східний Сибір, Далекий Схід. Це не територіальний конфлікт та навіть не встановлення регіонального геополітичного балансу”, - заперечував очевидне господар Кремля.

За його словами, Росія веде війну на території України заради “принципів, на яких базуватиметься новий світоустрій”.

“Міцний мир встановиться лише тоді, коли всі почуватимуться у безпеці”, - нахабно заявив Путін.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про встановлення 30 вересня “Дня возз'єднання”, під час якого в державі-агресорці святкуватимуть окупацію Росією частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін заявив, що в Україні йде війна не за територію, а за “новий світоустрій” 5.00 5 1
Політика / Світ
07.10.2023 449
Еще материалы раздела «Світ»