<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
07.10.2023 2533

ТРЦ Ocean Plaza у Києві хочуть продати на аукціоні: яка ціна

Державну частку торгового центру Ocean Plaza можуть продати на аукціоні. В уряд направили відповідну ініціативу.

img_2730_2_id41737_1300x820_1_650x410_07.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Фонду державного майна України.

У відомстві зазначають, що звернулися до уряду з ініціативою включити державну частку ТРЦ Ocean Plaza до переліку великої приватизації для продажу на відкритому аукціоні.

Підготовка для приватизації частки у розмірі 66,65% вже розпочалася. У жовтні-листопаді мають відбутися п'ять аудитів - юридичний, фінансовий, технічний, форензік та репутаційний, які дадуть розуміння ринкової вартості активу стратегічним інвесторам.

Як наголосили у фонді, об'єкт рекомендуватимуть для продажу на відкритому аукціоні у системі "Прозорро.Продажі". Стартова ціна на рівні балансової вартості - 1,32 млрд гривень.

"Враховуючи, що в останній рік результати малої приватизації показують зростання ціни під час аукціонів у середньому майже втричі, ФДМУ очікує, що зможе продати актив дорожче за балансову вартість", - уточнюють у відомстві.

Націоналізація Ocean Plaza

Нагадаємо, 9 червня уряд вирішив передати частку капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", якому належить Ocean Plaza, у розмірі 66,65%.

Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкціонним бізнесменам Аркадію та Ігорю Роттенбергам, але у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд передав їх у власність держави.

Оценка материала:

5.00 / 2
ТРЦ Ocean Plaza у Києві хочуть продати на аукціоні: яка ціна 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
07.10.2023 2533
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»