<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.10.2023 385

НБУ на третій день керованої гнучкості відновив купівлю валюти

Голова Національного банку Андрій Пишний вважає, що ситуація на міжбанківському валютному ринку після запровадження керованої гнучкості потроху стабілізується.

На третій день нової курсової політики НБУ навіть зміг відновити купівлю валюти, написав Пишний у Facebook.

"У другій половині дня [четверга, 5 жовтня] гривня дещо зміцнилася, а чисті інтервенції НБУ з продажу валюти були навіть нижчими за їх середньоденний обсяг у вересні, до впровадження керованої гнучкості курсу. Нацбанк навіть здійснив інтервенцію з купівлі валюти, обмежуючи, як і обіцяв, коливання обмінного курсу в обидва боки", – написав Пишний.

Скільки грошей НБУ витратив з резервів, щоб підтримати курс гривні у перші два дні відмови від фіксованого курсу, стане відомо пізніше цього тижня.

За оцінками аналітика ICU Михайла Демківа, у перший день "керовано-плаваючого курсу" обсяг інтервенцій міг становити $520 млн, але в другий він значно скоротився – приблизно до $230 млн.

Пишний прогнозує, що нервозність на безготівковому ринку зникне вже найближчими днями.

Він також сказав, що Міжнародний валютний фонд підтримав рішення НБУ відмовитися від фіксованого курсу гривні й навіть надав експертну допомогу у його підготовці.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ на третій день керованої гнучкості відновив купівлю валюти 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
06.10.2023 385
Еще материалы раздела «Економіка»