<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Європа
08.10.2023 512

Нова відмовка: Шольц сказав, чому не хоче передавати Україні ракети Taurus

Питання надання нашій державі далекобійних ракет Німеччиною обговорюється давно.

813328b9555628c1bdee5514244ed1a9_08.10.23

Канцлер ФРН Олаф Шольц не підтримує передачу Україні крилатих ракет Taurus. Він пояснив, що їх використання буцімто потребує участі солдатів Бундесверу. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Участь солдатів є неможливою"

Німецький лідер заявив про причину небажання передавати зброю на пресконференції за результатами зустрічі лідерів ЄС у Гранаді. Його запитали про "червоні лінії" в питанні передачі Україні ракет Taurus. Шольц наголосив, що участь у цьому солдатів його країни є неприпустимою.

"Для нас є один пункт: участь німецьких солдатів у будь-якій активності, навіть за межами України, є для нас неможливою", – сказав Шольц.

Водночас канцлер наголосив, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну. Він нагадав, що ФРН є другим найбільшим постачальником озброєння для України, яка далеко випереджає решту європейських партнерів. Крім того, відзначив німецький лідер, українцям надають саме те, чого ЗСУ потребують найбільше: системи ППО, артилерію та амуніцію.

Раніше йшлося про те, що Німеччина відмовляється відправляти до України ракети Taurus через побоювання нападу на Кримський міст.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нова відмовка: Шольц сказав, чому не хоче передавати Україні ракети Taurus 5.00 5 2
Політика / Європа
08.10.2023 512
Еще материалы раздела «Європа»