<
НОВИНИ ДНЯ: Європейські банки, що залишилися в Росії, потроїли прибутки з початку війни, - Bloomberg  Чому Україна не змогла зупинити наступ Росії на Харків: Spiegel назвав три причини  Як приготувати швидкий пиріг з куркою: рецептом ділиться фудблогерка  Вчені майже розшифрували таємну мову орангутанів: що вони виявили – дослідження  Сі Цзіньпін заявив Путіну, що китайсько-російські зв'язки мають продовжуватись "поколіннями"  Чоловікам для перетину кордону знадобиться ще один документ. У ДПСУ розповіли деталі  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фаршівсі новини дня
Політика
Україна
07.10.2023 442

"Ми маємо такий величезний "апендикс": військовий експерт розповів про головний напрямок контрнаступу

За його словами, зараз ідуть бойові дії біля Новопрокопівки.

de9dd2b37ff25ab19d79dec760428b93_07.10.23

На Запорізькому напрямку російські окупанти засоредили десантно-штурмову дивізію, яку вони перекинули з Лиманського напрямку. Там прорвано три лінії оборони і зараз є небезпека – це атака з двох флангів. Пише ТСН. 

Про це повідомив в рамках єдиного телемарафону військовий експерт Павло Нарожний.

За його словами, російські окупанти зосередили там десантно-штурмову дивізію, яку вони перекинули з Ліманського напрямку. Вона небезпечна, але вона не в повному складі.

"Основний фокус – це Роботине, це напрямок Токмак... Ми маємо такий величезний "апендикс"... Прорвано три лінії оборони і зараз є небезпека – це атака з двох флангів. Там ворог зосередив ту саму десантно-штурмову дивізію, яку вони перекинули з Ліманського напрямку... Але те, що там зараз... один-два полки піхотних, тобто це залишки десантно-штурмової  дивізії. Вона небезпечна, але вона не в повному складі туди прибула", - повідомляє військовий експерт Павло Нарожний.

Експерт також уточнив, що насамперед потрібно убезпечити прорив і розширити його, щоб це угрупування не опинилося в "мішку".

"Зараз ідуть бойові дії біля Новопрокопівки. Завдання зараз - це убезпечити цей прорив і розширити його... щоб фланги в ньому були безпечні, щоб це угрупування не опинилося в "мішку"... Зараз ми прорвали три лінії, куди будуть рухатися Збройні сили України. Біля Токмаку - величезний укріпрайон. Тобто туди можна піти, але дійти до нього це означає в якісь мірі загрузнути... на декілька місяців...", - підкреслює Павло Нарожний.

Утримувати оборону важко бо існує проблема з логистикою і небезпекою флангів.

"Дуже цікава ситуація, що ж далі буде після цього прориву… Зараз в цьому "апендиксу" тримати оборону доволі важко: це проблема з логістикою, це небезпека з флангів… Треба різати з обох флангів, вирівнювати цю лінію оборони, закріплятися… ЗСУ будуть атакувати з середини, або навіть з тилу ворога… Завдання – це розришити і закріпить цей клин в обороні противника", - зазначив експерт.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ми маємо такий величезний "апендикс": військовий експерт розповів про головний напрямок контрнаступу 5.00 5 2
Політика / Україна
07.10.2023 442
Еще материалы раздела «Україна»