<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУвсі новини дня
Політика
Світ
07.10.2023 374

Ризик ескалації блідне у порівнянні з тим, якщо ми дозволимо Путіну виграти цю війну, – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував в інтерв’ю німецькому виданню WELT на відмову Берліна на даний момент передати Україні крилаті ракети Taurus.

«Я розумію занепокоєння, що наша підтримка України несе в собі ризик ескалації, але ризик блідне у порівнянні з тим, якщо ми дозволимо Путіну виграти цю війну. Якщо Путін виграє війну в Україні, він, швидше за все, знову вдасться до насильства», – сказав очільник НАТО.

Столтенберг також відзначив нещодавні заяви Берліна про нові поставки озброєнь.

«Я вітаю заяву Німеччини про те, що вона надішле Україні ще одну систему протиповітряної оборони типу Patriot», – сказав Столтенберг.

Очільник НАТО також прокоментував погрози Кремля щодо можливого використання тактичної ядерної зброї.

«Ядерна риторика Росії є абсолютно безвідповідальною, але ризик застосування Росією ядерної зброї залишається низьким», – зазначив він.

За його словами, Москва усвідомлює, що ядерна війна ніколи не може бути виграна і ніколи не повинна вестися.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ризик ескалації блідне у порівнянні з тим, якщо ми дозволимо Путіну виграти цю війну, – Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Світ
07.10.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»