<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецептвсі новини дня
Політика
Світ
08.10.2023 477

Президент Ізраїлю назвав Іран причетним до атаки ХАМАС

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог вважає, що терористи ХАМАС, які атакували його країну, мають покровителів в Ірані. І закликає міжнародне співтовариство висловити протест.

3j0a7795_id78705_1300x867_650x410_08.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Twitter .

За його словами, сьогодні всі побачили справжнє обличчя ХАМАС - терористичної армії, метою якої є вбивство безневинних чоловіків, жінок та дітей.

"За підтримки та керівництва своїх довірених командирів в Ірані вони здійснили неспровокований мерзотний напад на єврейську державу в єврейський святий день. Невинних мирних жителів було вбито і поранено, і багато з них досі зазнають нападів. Держава Ізраїль вживе всіх необхідних заходів для усунення необхідних заходів для усунення цієї явної та безпосередньої небезпеки для наших громадян. Ізраїль подолає всі труднощі", - зазначив він.

Він також звернувся із закликом до ООН засудити ХАМАС, його союзників та прихильників в Ірані.

"Настав час твердо стояти разом з Ізраїлем у його справедливій і моральній боротьбі перед огидним ворогом", - додав Герцог.

Нагадаємо, раніше радник верховного лідера Ірану Алі Хосейні Хаменеї привітав палестинських терористів із початком найбільшого за останні роки нападу на Ізраїль. І пообіцяв підтримку Ірану у війні ХАМАС проти Ізраїлю.

Більшість регіональних гравців засудили ХАМАС, проте Катар поклав відповідальність за ескалацію Ізраїль, оскільки той нібито "порушував права палестинців".

Оценка материала:

5.00 / 1
Президент Ізраїлю назвав Іран причетним до атаки ХАМАС 5.00 5 1
Політика / Світ
08.10.2023 477
Еще материалы раздела «Світ»