<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Світ
08.10.2023 1469

"Відволікаючий маневр": на Ізраїль може напасти не лише ХАМАС

В армії Ізраїлю припускають, що напасти на країну можуть ще й бойовики "Хезболли" з Лівану. Вони нібито уже перебувають у бойовій готовності.

79cc3592f0e8fb4aa87039bae8535687_08.10.23

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль може бути лише відволікаючим маневром, а основного удару завдадуть бойовики "Хезболли" з території Лівану. Пише ТСН. 

Таку думку висловив офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін у своєму Telegram-каналі.

"Є висока ймовірність, що вторгнення з сектора Газа — лише відволікаючий маневр і куди більш потужне вторгнення піде з півночі, силами "Хезболли", — написав він.

Водночас у мережі поширюють повідомлення від деяких "єгипетських перемовників" про те, що "Хезболла" готова розпочати вторгнення до Ізраїлю, якщо той розпочне наземну операцію у Секторі Гази.

Хто такі бойовики "Хезболла"

"Хезболла" є радикальною шиїтською партією, яка базується в Лівані. Вона виступає за створення в Лівані ісламської держави на кшталт Ірану і для цього іноді вдається до організації терактів, за що була визнана терористичною організацією у низці країн, зокрема США, Ізраїлі, деяких країнах Європи, а також Лізі арабських держав.

Говорить про чисельність "Хезболли" складно, проте, за різними оцінками, вона становить від 7 до 30 тисяч осіб. Хезболла має 14 своїх представників у парламенті Лівану і майже повністю контролює південну частину території Лівану.

Війна в Ізраїлі: останні новини

Вранці 7 жовтня по центральних та південних районах Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару зі сторони сектору Газа. На жаль, є постраждалі та загиблі. Палестинський ісламський рух ХАМАС оголосив про початок операції проти Ізраїлю під назвою "Повінь Аль-Акса".

Військовий командир ХАМАСу Мохаммед Дейф назвав ранкові атаки і проникнення "днем великої революції". Бойовик закликав ізраїльських арабів взятися за зброю і заохочує арабів на кордонах Ізраїлю приєднатися до нападу.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Відволікаючий маневр": на Ізраїль може напасти не лише ХАМАС 5.00 5 1
Політика / Світ
08.10.2023 1469
Еще материалы раздела «Світ»