<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
08.10.2023 1017

Віддали понад 1% ВВП. Стало відомо, які країни найбільше допомагають Україні

Норвегія та країни Балтії виділяють на допомогу Україні понад 1% ВВП, що є рекордним показником серед союзників.

_dopomoga_ministr_oboroni_ukrai__ni__1__650x410_08.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Видання пише, що багато європейських країн передають більшу частку свого ВВП, ніж, наприклад, США. Загалом Америка виділила найбільшу допомогу загальною сумою близько 113 млрд доларів, тоді як ЄС передав близько 85,1 млрд доларів (варто зазначити, що ця сума не включає в себе окрему допомогу від країн-членів ЄС).

Так, внесок США у допомогу Україні складає близько 0,3% ВВП, тоді як Норвегія, Литва, Естонія та Латвія передають понад 1% ВВП.

За словами лауреата Нобелівської премії з економіки Пола Кругмана, це повністю спростовує заяви деяких правих республіканців, що допомога Україні нібито "підриває економіку США".

Допомога Україні

Нагадаємо, що за даними Reuters, наступного тижня адміністрація американського президента Джо Байдена оголосить про новий пакет зброї для України, оскільки Пентагон продовжує надавати кошти, виявлені через багатомільярдну бухгалтерську помилку. Це відбувається на фоні зупинки фінансування України через загрозу шатдауну уряду США.

Продовжують підтримувати Україну і європейські партнери. Так, Нідерланди виділили новий пакет допомоги Україні на 102 мільйони євро. Гроші, зокрема, спрямують на реформи та підготовку нашої країни до зими.

А Італія висловила наміри про передачу Україні восьмого пакета військової допомоги. Зараз країна думає, яке обладнання можна передати Києву.

Оценка материала:

5.00 / 2
Віддали понад 1% ВВП. Стало відомо, які країни найбільше допомагають Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
08.10.2023 1017
Еще материалы раздела «Україна»