<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
09.10.2023 804

Ракетні війська РФ переозброять балістичними комплексами "Сармат" – ISW

Міжконтинентальні балістичні ракети "Сармат" виробляють у російському Красноярську.

c536b201b2bee9c6d5362551c457487f_09.10.23

Росія переозброїть свої ракетні війська балістичними комплексами "Сармат". Пише ТСН. 

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Так, Міноборони РФ 7 жовтня наголосило на виробництві міжконтинентальної балістичної ракети, підтверджуючи попередні заяви Путіна про успішні випробування ракети напередодні, 5 жовтня.

Це відбувається в рамках продовження інформаційної операції з ядерного контролю.

Міноборони РФ опублікувало кадри, на яких міністр Сергій Шойгу відвідує Красноярський машинобудівний завод та оглядає процес виробництва міжконтинентальної ракети "Сармат".

Раніше аналітики ISW передбачали, що Кремль використовує ядерну риторику, щоб змусити США та союзників тиснути на Україну для початку переговорів з РФ.

Застосування ракет "Сармат" в РФ

Міноборони РФ 2022 року повідомило,  що на космодромі "Плесецьк" окупанти провели випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат".

Про випробування доповіли президенту РФ Володимиру Путіну та показали відео запуску.

Як писав The Telegraph, Росія спробувала запустити свою "нову" міжконтинентальну балістичну ракету "Сармат", коли президент США Джо Байден перебував у Києві.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ракетні війська РФ переозброять балістичними комплексами "Сармат" – ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
09.10.2023 804
Еще материалы раздела «Світ»