НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
09.10.2023 484

Головні події цієї війни ще попереду – Портников назвав ознаки того, що протистояння Ізраїлю ХАМАСу буде довгим

Дії ХАМАСу проти Ізраїлю ніколи не були такими масштабними, добре підготовленими та відчайдушними.

9f02a2dde658d16e51795e45518505c9_09.10.23

Вже на другий день Близькосхідної війни стає очевидним, яка кількість загроз для Ізраїлю ще може виникнути внаслідок нападу палестинського ісламського руху ХАМАС 7 жовтня. Тож головні події цієї війни ще попереду. Пише ТСН. 

Про це сказав журналіст Віталій Портников на своєму Youtube-каналі 8 жовтня.

"Ранок почався із обстрілу території Ізраїлю з території Лівану. Як і слід було очікувати, в перші години після рейду ХАМАСу, до війни підключилася інша проксі-армія Ірану – ліванська шиїтська парамілітарна організація "Хезболла", яка ще й є однією з найбільш впливових політичних партій Лівану", – пояснив Портников.

За його словами, "Хезболла" не може не реагувати на дії ХАМАСу, тому що її небажання брати участь у війні проти Ізраїлю несхвально зустрінуть в Тегерані (столиця Ірану – ред.). Таким чином це може датися взнаки, як на особистому фінансуванні діячів цього угруповання, так і на політичних позиціях угруповання у світі радикальних організацій.

"Однак досі залишається незрозумілим, яку саме тактику обере "Хезболла" у цій війні. Чи обмежиться "Хезболла" виключно обстрілами території півночі Ізраїлю, або ж спробує здійснити рейди на територію Ізраїлю, користуючись тим, що більша частина бійців армії оборони Ізраїлю може бути задіяно в наземній операції на території Сектору Гази із намаганням знищити якомога більше терористів ХАМАСу. Тож головні події цієї війни ще попереду. І абсолютно логічно, що прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу підкреслив, що ця війна, на відміну від попередніх акцій Ізраїлю проти терористичної організації ХАМАС, буде довгою", – розповів журналіст.

Але і дії ХАМАСу проти Ізраїлю, як констатував він, ніколи не були такими масштабними, добре підготовленими та відчайдушними.

"Прориватися через кордони Ізраїлю буде великою спокусою не тільки для "Хезболли", а і для радикальних організацій Сирії", – додав журналіст.

Також він зауважив, що питання Близькосхідної війни буде головним пріоритетом американської політики, адже є очевидним те, що криза на Близькому Сході загрожує і національним інтересам, зокрема, США, і економічній стабільності у світі.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що США підтримують Ізраїль і подбають про допомогу цій країні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Головні події цієї війни ще попереду – Портников назвав ознаки того, що протистояння Ізраїлю ХАМАСу буде довгим 5.00 5 1
Політика / Світ
09.10.2023 484
Еще материалы раздела «Світ»