<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація жінок від 1 липня: кого з військовозобов'язаних можуть оштрафувати  Спека та дві місячні норми дощів: кліматологи підбили підсумки червня в Києві  Зеленський: співвідношення втрат сьогодні - 1 українець до 6 росіян  Що треба знати водіям мотоциклів та скутерів про власну безпеку: поради поліції  Коли в Україні почне спадати спека: синоптикиня назвала дати  Повістки поштою, відключення світла, вступна кампанія: що зміниться в липні  Відверто про війну, переговори з Путіним та перемогу: що говорив Зеленський в інтерв’ю The Philadelphia Inquirerвсі новини дня
Політика
Світ
10.10.2023 467

Блінкен підтвердив, що серед убитих і взятих у заручники в Ізраїлі є американські громадяни

А посол Ізраїлю у США Майкл Герцоґ повідомив про "десятки американців" у заручниках.

aefd5f9e5c53f5b1e128946043f05472_10.10.23

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що серед убитих і взятих у заручники терористами ХАМАСу в Ізраїлі є американські громадяни. Пише ТСН. 

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у неділю, 8 жовтня, передає The Guardian.

За словами Блінкена, уряд США отримав повідомлення про "декількох американців", убитих у боях, а також "інформацію про зниклих безвісти американців".

Водночас посол Ізраїлю у Вашингтоні Майкл Герцоґ повідомив, що серед заручників є "десятки американців".

"Присутність громадян США серед загиблих і полонених, ймовірно, посилить політичні дебати у Вашингтоні щодо відповіді США на атаку ХАМАС. Пожежа вже розпалила сварку між республіканськими лідерами та адміністрацією Байдена, тоді як нинішня відсутність спікера-республіканця в Палаті представників на тлі внутрішньої боротьби всередині консервативної партії може перешкодити підтримці Ізраїлю Конгресом", - повідомляє видання.

Тим часом лідер демократичної меншості в Палаті представників Хакім Джеффріс закликав адміністрацію Байдена "надати всю можливу допомогу Ізраїлю". Він сказав, що існує потреба в додаткових ресурсах для зміцнення ізраїльських оборонних систем "Залізний купол", "враховуючи ймовірність тривалої взаємодії, яка відбудеться в регіоні".

Нагадаємо, держсекретар США заявив, що президент Джо Байден найближчим часом оголосить про додаткову військову допомогу Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Блінкен підтвердив, що серед убитих і взятих у заручники в Ізраїлі є американські громадяни 5.00 5 2
Політика / Світ
10.10.2023 467
Еще материалы раздела «Світ»