<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Світ
10.10.2023 495

Для чого Росії потрібен ХАМАС: відповідь експерта

У Росії є важелі впливу та інструменти для взаємодії з такими організаціями як ХАМАС.

6ac19569e7b3cdf70f5514b8ed2f3717_10.10.23

РФ підтримує довгострокові відносини із ХАМАСОМ, оскільки їй вигідно збирати навколо себе "союзників", які порушують світовий порядок. Пише ТСН. 

Таку заяву сьогодні, 8 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ зробив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Він каже, що Росія чимало вклала в підтримання відносин із ХАМАСом та усіма палестинськими організаціями.

"Але з якогось моменту вони стагнували. Тобто, щось для ФАТХа, для західного берега — це окремі в російській політиці окремі ресурси, які виділялися, і щось для ХАМАСу окремо. У Криму за радянських часів діяла база, де готувалися палестинські бойовики для війни з Ізраїлем. Частина цих бойовиків — ХАМАС", - розповідає експерт.

За його словами, кожна зустріч із РФ - це додаткова трибуна.

"Вони приїжджали з Катару, вони приїжджали з Єгипту, де вони у свій час базувалися, і була така запасна штаб-квартира”, — розповів він.

Данилов додає, що у Росії є важелі впливу та інструменти для взаємодії з такими організаціями як ХАМАС і “Хезболла”.

“Вплив Росії може бути меншим, ніж в Ірану, але він є. І російські спецслужби, і російські сходознавці дуже щільно співпрацювали та працювали з цими організаціями. Я думаю, що російська сторона знала про план атаки, наприклад, на Ізраїль зараз. Попри те, що в Ізраїлі зараз прем’єр-міністр, який має дуже близькі особисті стосунки з Путіним, російська сторона не попередила Нетаньяху та його уряд про те, що готується такий напад на Ізраїль”, — висловив думку експерт.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо

На фестивалі Nature Party в Ізраїлі на кордоні з Сектором Гази у день нападу бойовиків ХАМАС загинули щонайменше 260 людей.

Представництво Ірану при ООН заперечує, що Тегеран брав участь у плануванні нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Бойовики терористичного угруповання ХАМАС двічі обстріляли аеропорт у місті Ашкелон.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для чого Росії потрібен ХАМАС: відповідь експерта 5.00 5 1
Політика / Світ
10.10.2023 495
Еще материалы раздела «Світ»