<
НОВИНИ ДНЯ: Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадоювсі новини дня
Політика
Світ
10.10.2023 435

"Керівництво Ізраїлю не уникне цієї важкої операції": український експерт – про розвиток війни

Сергій Данилов відповів, чи може бути велика війна на Близькому Сході.

bf7f7648de9f30f34ef8c9082f859cbf_10.10.23

Розвиток подій на Близькому Сході залежить від Армії оборони Ізраїлю, наскільки швидко та ефективно вона виконає свої завдання у Секторі Гази. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону 9 жовтня сказав заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

"Безперечно шанс є на те, що це буде регіональною війною. Якщо підключиться "Хезболла" (ліванська шиїтська парамілітарна ісламістська організація і політична партія – ред.). Але цей шанс не стовідсотковий. Станом на зараз він залежить від Армії оборони Ізраїлю, наскільки швидко та ефективно вона виконає свої завдання у Секторі Гази", – сказав Данилов.

Він нагадав, що Ізраїль не буде говорити з ХАМАСом, про що вже офіційно було заявлено.

"Навіть якщо б військове чи політичне керівництво зробило б таку заяву, пішло б на цей крок, то це не знайшло б підтримки в ізраїльському суспільстві. Наземна операція у Секторі Гази, – це те, що вимагає ізраїльське суспільство. І як би не хотіло політичне керівництво уникнути цієї важкої операції, воно не буде суперечити суспільству", – пояснив експерт.

Додамо, що кількість загиблих в Ізраїлі зросла до 900 осіб. Армія оборони Ізраїлю зачистила територію Ізраїлю від останніх терористів. Більше ніхто не порушує кордон, заявив речник ЦАХАЛ.

Нагадаємо також, що ЦАХАЛ посилює атаки проти ХАМАС у Газі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Керівництво Ізраїлю не уникне цієї важкої операції": український експерт – про розвиток війни 5.00 5 2
Політика / Світ
10.10.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»