<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°всі новини дня
Бізнес
Економіка
11.10.2023 256

МВФ має намір збільшити свої можливості для боротьби з можливою глобальною кризою

Міжнародний валютний фонд заявив, що бачить "значну підтримку" збільшення квот кредитних ресурсів, що підтримується США, без змін у структурі його акціонерів на засіданнях МВФ і Світового банку в Марокко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Проте директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва повідомила, що вона хоче встановити крайній термін для "необхідної реорганізації" структури акціонерів кризового кредитора, яка відображатиме зростання більших країн з ринковою економікою, що розвивається, таких як Китай.

Георгієва заявила під час приватного заходу, на якому було присутнє агентство Reuters, що вона віддає пріоритет збільшенню ресурсів квот на зустрічі в Марракеші, щоб гарантувати, що МВФ матиме достатньо кредитних ресурсів для боротьби з ще однією потенційною великомасштабною глобальною економічною кризою.

"Якщо ми не досягнемо збільшення квоти, наша відносна здатність протистояти майбутнім потрясінням зменшиться, - сказала Георгієва. - Я думаю, було б добре встановити крайній термін для формули, тому що, якщо не змінити формулу, ми застрягнемо".

Представник МВФ підтвердила, що вона мала на увазі термін коригування структури акціонерів.

"Рішення про перерозподіл часток квот є рішенням членів, і члени обговорюють необхідність нової формули квот, - йдеться у заяві МВФ для Reuters. - Поки тривають дискусії, ми бачимо значну підтримку еквіпропорційного збільшення".

Сполучені Штати виступають на користь такого збільшення, при якому країни-члени будуть вносити більше коштів у тій самій пропорції, що й їхні нинішні пакети акцій.

Внески за квотами, що ґрунтуються на кількості голосів, наразі становлять понад 40% від 1 трильйона доларів Фонду у вигляді кредитних можливостей.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВФ має намір збільшити свої можливості для боротьби з можливою глобальною кризою 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
11.10.2023 256
Еще материалы раздела «Економіка»