<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
11.10.2023 333

Глава Пентагону підтвердив пакет допомоги Україні на 200 млн доларів

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки (США) підтвердив виділення Україні нового пакета військової допомоги на загальну суму 200 мільйонів доларів. Раніше інформація про такий пакет з'явилася у пресі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" у столиці Бельгії Брюсселі 11 жовтня.

"Я радий, що США оголосить наступний пакет оборонної допомоги Україні, який становить 200 мільйонів доларів", - сказав голова Пентагону.

Цей пакет включає також боєприпаси 155-мм та 105-мм, а також "цілком нові системи протиповітряної оборони, які будуть незабаром доставлені в Україну".

Крім того, додав Остін, до оборонного пакета від Штатів увійдуть ракети, повітряні боєприпаси, протитанкова зброя та "необхідне озброєння для боротьби з російськими дронами"

"Таким чином, загальне зобов'язання Америки становитиме 43 мільярди доларів з початку війни", - заявив глава Пентагону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Пентагону підтвердив пакет допомоги Україні на 200 млн доларів 5.00 5 1
Політика / Світ
11.10.2023 333
Еще материалы раздела «Світ»