НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Світ
13.10.2023 509

Остін заявив про коаліцію спроможностей, яка захищатиме Україну десятиліттями

Під час засідання "Рамштайн" обговорювали потреби України на майбутні десятиліття. Йдеться про коаліцію спроможностей, яка допоможе забезпечити майбутнє країни.

2___2917_650x410_13.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна під час брифінгу в рамках підсумків засідання "Рамштайн".

"Ми зараз говоримо про потреби України на майбутні десятиліття, щоб давати відсіч агресії. Ми говоримо про так звану коаліцію спроможностей, щоб зробити нашу допомогу більш стабільною та забезпечити майбутнє України", - заявив міністр.

Як відзначив Остін, елементи коаліції вже сформовані, зокрема:

  • Естонія та Люксембург очолюватимуть коаліцію з підтримки ІТ України;
  • є країни, які допомагатимуть з розмінуванням;
  • США приєднаються до коаліції з розвитку бойової авіації, яку очолюватиме Данія.

"США також найближчим часом приєднають до декількох інших коаліцій", - додав міністр.

"Рамштайн-16"

Сьогодні, 11 жовтня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі пройде чергова зустріч у форматі "Рамштайн" з оборони України. Зокрема цього ж дня очікується зустріч Ради Україна-НАТО.

Інші підсумки засідання

Сьогодні президент Володимир Зеленський порушував питання додаткових систем ППО і боєприпасів для артилерії. Штати вважають наразі це пріоритетом при наданні допомоги.

Як відзначив глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун, українські воїни рішуче налаштовані на продовження контрнаступальних дій у зимовий період попри ускладнення погодних умов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Остін заявив про коаліцію спроможностей, яка захищатиме Україну десятиліттями 5.00 5 1
Політика / Світ
13.10.2023 509
Еще материалы раздела «Світ»