<
НОВИНИ ДНЯ: Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонез  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Австрійський Raiffeisen відмовився від угоди з Дерипаскою після тиску США  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  Реновація хрущівок. Хто може долучитись до фінансування цього процесу  Як студентам-чоловікам виїхати за кордон: інструкціявсі новини дня
Політика
Україна
13.10.2023 363

В Україні можливі блекаути через обстріли, але не тривалі, - Міненерго

У разі ударів російських окупантів по об'єктах енергосистеми України у цей осінньо-зимовий період у 2023-24 роках у країні можливі відключення світла. Однак таке знеструмлення не буде тривалим.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву міністра енергетики України Германа Галущенка в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Чиновник зазначив, що зараз спрогнозувати рівень та масштаб ворожих атак, а також їхній вплив на енергосистему України досить складно.

"Будемо по ходу реагувати і приймати рішення", - сказав глава Міненерго.

За словами міністра, зараз проводяться тренування для підготовки "до будь-яких рішень".

"Безумовно, якщо будуть масовані удари, дійсно завдадуть суттєвої шкоди енергосистемі - можливі блекаути. Але ми готуємо все для того, щоб вони мали... вони і будуть мати короткочасний характер, і для того, щоб максимально швидко відновлювати", - наголосив він.

Російські удари по енергосистемі України

Нагадаємо, минулої осені та взимку російські окупанти регулярно проводили масовані удари по Україні. Їхньою метою була енергосистема.

Внаслідок пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури по всій Україні запроваджували графіки відключень світла.

Раніше міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що в Україні відновили практично всі теплові електростанції, які противник пошкодив ракетними ударами.

Наприкінці серпня глава Міненерго Герман Галущенко заявив, що Україна планує пройти зиму без відключень світла, для цього є необхідні ресурси. Але такий сценарій можливий у разі відсутності російських ударів по енергосистемі.

Детальніше про ризики відключень світла через нові масовані удари окупантів по енергосистемі - читайте в матеріалі РБК-Україна "Що чекає на Україну восени та взимку? Три сценарії розвитку ситуації в енергосистемі".

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні можливі блекаути через обстріли, але не тривалі, - Міненерго 5.00 5 2
Політика / Україна
13.10.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»