<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.10.2023 385

В Україні очікується рекордний урожай гречки: чи зміниться ціна крупи

Станом на перший тиждень жовтня аграрії вже намолотили 173,8 тисячі тонн гречки.

af82521d8d6a10f875e01bfea32283a3_13.10.23

В Україні за підсумками 2023 року очікується рекордний урожай гречки. Це має вплинути і на ціни: популярна серед українців крупа може здешевшати. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства агрополітики та продовольства.

Як зазначається, станом на перший тиждень жовтня аграрії вже намолотили 173,8 тисячі тонн гречки, водночас збирання врожаю ще не закінчено.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький пояснив, що навесні цього року сільгосптоваровиробники збільшили площу посіву гречки на 20 тисяч гектарів - до 141,5 тисячі гектарів. Це найбільша площа за всі роки незалежності України, засіяна цією культурою.

"За врожайністю в нас теж найкращі результати: поточний показник дорівнює 1,42 т/га, торік, із приблизно такої самої частки площ, урожай становив 1,22 т/га. Власне, саме ці чинники в сукупності дали нам можливість збирати рекордний урожай гречки", — зазначив він.

Заступник міністра додав, що рекордний урожай має посприяти зниженню кінцевих цін на гречку. На заваді цьому може стати тільки чинник дорогого доопрацювання, логістики та пакування.

Раніше стало відомо, що в Україні найближчим часом можуть здорожчати хліб та овочі із "борщового набору". Фермери та експерти пояснюють це здорожчанням енергоносіїв і наслідками війни.

Аналітики інвестиційної компанії Dragon Capital покращили прогноз щодо внутрішнього валового продукту (ВВП) України, курсу гривні та інфляції до кінця 2023 року. Так, на думку фахівців, ВВП досягне позначки у 4,5%, курс гривні не зазнає суттєвих змін, а інфляція сповільниться до 9%.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні очікується рекордний урожай гречки: чи зміниться ціна крупи 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.10.2023 385
Еще материалы раздела «Економіка»