<
НОВИНИ ДНЯ: Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру  Екстремальна погода: в Україні очікується тиждень рекордної спеки вище +40  "Путін висунув жорстку вимогу щодо захоплення нових територій": генерал Маломуж розкрив деталі  Мобілізація по-новому: з якими хворобами не забирають до ЗСУ  В Україні 7 липня без опадів, вдень подекуди до +37°  У Львові школи почнуть навчальний рік раніше: в чому причина  Лише 3% українців вважають "єОселю" інструментом вирішення житлового питання: дослідженнявсі новини дня
Політика
Світ
14.10.2023 407

ПАРЄ назвала Росію диктатурою і закликала більше не визнавати легітимність Путіна

За ухвалення резолюції проголосували 43 євродепутати.

9e933d56333c2b25d96d7506ed023760_14.10.23

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) сьогодні, 13 жовтня, визнала Росію диктатурою. Також Асамблея закликала всі держави Ради Європи не визнавати легітимність президента Володимира Путіна після завершення його чинного терміну. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Вітаю потужну резолюцію ПАРЄ, яка визнає Росію диктатурою. Понад 20 років одноосібного неконституційного правління призводять до злочинів усередині та за межами країни. ПАРЄ також закликала всі держави Ради Європи визнати Путіна нелегітимним після завершення нинішнього терміну", — йдеться в дописі очільника МЗС України.

Також ПАРЄ зробила низку важливих заяв, зокрема про процес внесення змін до конституції РФ, який дозволяв Путіну залишатися при владі до 2036 року. Асамблея визнала, що переважна влада президента Росії та відсутність системи стримувань і противаг перетворили країну на де-факто диктатуру.

За ухвалення резолюції проголосували 43 євродепутати.

Нагадаємо, у вівторок, 3 жовтня, парламент Вірменії ратифікував Римський статут, який зобов'язує виконувати рішення Міжнародного кримінального суду, зокрема щодо арешту російського президента Володимира Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПАРЄ назвала Росію диктатурою і закликала більше не визнавати легітимність Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
14.10.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»