<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
14.10.2023 630

США не готові до ядерного виклику з боку Росії та Китаю - звіт Конгресу

Загроза з боку Китаю та Росії буде особливо гострою в період від 2027 до 2035 року.

057985e019e8fdcefb64af5c8388b869_14.10.23

Сполучені Штати мають бути готовими до протистояння з військовим союзом Китаю та Росії. Саме тому США необхідно збільшити збройні сили, зміцнити військові альянси та розширити програму модернізації ядерної зброї. Пише ТСН. 

Відповідний висновок оприлюднила двопартійна комісія Конгресу зі стратегічної політики, інформує The Financial Times.

"Сполучені Штати та їхні союзники повинні бути готові стримати і перемогти обох супротивників одночасно", -  йдеться у звіті комісії.

Експерти наголошують, що Росія та Китай намагаються розвалити поточний міжнародний порядок. Китайська і російська загрози стануть особливо гострими в 2027-2035 роках, тому "рішення необхідно ухвалювати зараз, щоб нація була готова".

У звіті вказується, що США наразі недостатньо підготовлені до протистояння з двома противниками, в арсеналі яких є ядерна зброя.

"Нове глобальне середовище принципово відрізняється від усього, що було в минулому, навіть у найтемніші дні холодної війни", - йдеться у звіті.

Крім того, автори документа попередили, що йдеться про появу не одного, а одразу двох ядерних противників, "кожен з яких має амбіції змінити міжнародний статус-кво, силою, якщо це необхідно".

Комісія наголосила, що США наразі бракує комплексної стратегії протидії загрозі, що насувається.

Передусім занепокоєння експертів викликане швидким розширенням ядерного арсеналу Китаю, яке, як стверджується в доповіді, відбувається "в масштабах і темпах, небачених від часів американсько-радянської гонки ядерних озброєнь, яка завершилася наприкінці 1980-х років".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати запровадили торговельні обмеження проти 42 китайських компаній, які співпрацюють з обороною промисловістю Росії.

Крім того, ми раніше інформували, що наступного тижня російський диктатор Путін планує відвідати Китай.

Оценка материала:

5.00 / 2
США не готові до ядерного виклику з боку Росії та Китаю - звіт Конгресу 5.00 5 2
Політика / Світ
14.10.2023 630
Еще материалы раздела «Світ»