НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
14.10.2023 363

Гірші за Аль-Каїду. Байден назвав ХАМАС "абсолютним злом"

Жорстокість, з якою діють бойовики ХАМАСу затьматює навіть Аль-Каїду.

_bai__den_gettyimages_1241626130_7_650x410_14.10.23

Про це заявив президент США Джо Байден, передає РБК-Україна з посиланням на Haaretz.

“Чим більше ми дізнаємося про напад, тим стає страхітливіше. На тлі ХАМАСу Аль-Каїда виглядає янголом. Вони - абсолютне зло”, - сказав Байден.

Президент наголосив, що США продовжать надавати підтримку Ізраїлю та одначасно допомагатимуть пом'якшити гуманітарну кризу в Секторі Гази.

"За моєю вказівкою, наші команди працюють у регіоні, в тому числі спілкуючись безпосередньо з урядами Ізраїлю, Єгипту, Йорданії та інших арабських держав й ООН, аби збільшити гуманітарну допомогу після нападу Хамасу й для підтримки Ізраїлю”, - зазначив Байден.

Американська допомога Ізраїлю

Раніше президент США Джо Байден наказав надати додаткову підтримку Ізраїлю після терористичного нападу ХАМАС. Також за даними ЗМІ, у Білому домі працюють над виконанням запиту Ізраїлю щодо термінової передачі зброї.

У прес-службі Білого дому за результатами переговорів Байдена та прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху повідомили, що додаткова допомога для Армії оборони Ізраїлю зараз надсилається до Ізраїлю, а найближчими днями буде надано додаткову допомогу.

Так, станом на 13 жовтня відомо про прибуття до країни другого літака зі зброєю США. Також повідомлялось про можливі плани Америки розгорнути в країні підрозділ морпіхів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гірші за Аль-Каїду. Байден назвав ХАМАС "абсолютним злом" 5.00 5 2
Політика / Світ
14.10.2023 363
Еще материалы раздела «Світ»