<
НОВИНИ ДНЯ: Коли спека в Україні ослабне: синоптикиня назвала точну дату  Київ увійшов до топ-10 найгірших міст для життя — рейтинг The Economist  Стюардеса назвала єдине місце, куди ніколи не можна сідати в літаку  На Україну насувається сильна спека: синоптикиня назвала дати  Зеленський: з російських олігархів почали знімати санкції, це необхідно зупинити  Експерт про можливу відправку військ КНДР в Україну: закінчиться сумно для Пхеньяна  Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалиласявсі новини дня
Політика
Україна
15.10.2023 341

Скільки ветеранів може бути в Україні після війни: оцінка Лапутіної

До повномасштабного вторгнення в єдиному електронному державному реєстрі ветеранів війни налічувалося близько півмільйона осіб. Після війни ця цифра може зрости до 4 млн.

3j0a0823_650x410_15.10.23

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Вона пояснила, що в міністерстві функціонує єдиний електронний державний реєстр ветеранів війни. Він включає учасників бойових дій усіх категорій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та родини загиблих.

"До повномасштабного вторгнення у нашому реєстрі налічувалось більше півмільйона людей. І ми розуміємо, що з моменту широкомасштабного вторгнення сталась масова мобілізація, і прогнозована кількість після перемоги - це приблизно 4 мільйони людей, які будуть дотичні до ветеранської політики", - сказала Лапутіна.

Міністр зауважила, що ветеран зараз - це в першу чергу учасник бойових дій.

"Ми у міністерстві надаємо статус добровольцям, а відповідні збройні формування надають статус тим, хто у них служить. Але і окрім ветеранів є їх родини. Тож політика щодо ветеранів має також передбачати і опікування про їхні родини", - підсумувала Лапутіна.

Допомога ветеранам війни в Україні

Нагадаємо, що днями уряд України розширив проєкт помічника ветерана на ще шість регіонів та спрямував на його реалізацію 44,2 млн гривень.

Так, Міністерство соціальної політики взялось за впровадження низки проектів, спрямованих на надання допомоги військовим та ветеранам. Заяву на участь можна подати на платформі "е-Ветеран".

Крім того, стало відомо, що Кабінет міністрів запускає нові експериментальні проекти, які стосуються військовослужбовців ЗСУ та ветеранів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки ветеранів може бути в Україні після війни: оцінка Лапутіної 5.00 5 2
Політика / Україна
15.10.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»