<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Кремлі кажуть про "буферну зону" в Україні: аналітики пояснили  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росіївсі новини дня
Політика
Світ
15.10.2023 432

Як Путін хоче використати конфлікт в Ізраїлі і в чому він помиляється: пояснення політолога

Кремлівський диктатор не врахував маленьку (значну) деталь.

0b41fee308bb7ce4ce1baa7d29dc2498_15.10.23

Сьогодні Росія намагається стимулювати конфлікт в Ізраїлі. Такий підхід є продовженням Радянського Союзу. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав політолог Тарас Загородній

Схема вже не працює

Як відзначає фахівець, Радянський Союз на початку теж підтримував державу Ізраїль, і навіть зброю давав. Річ у тім, що товариш Сталін був переконаний: євреї створять прихильну для них державу.

"Але потім, коли вони почали добувати нафту, вони зрозуміли, що навіщо напружуватись. Постійно будемо тиснути на одну точку, це Близький Схід, який є постачальником нафти. Зробили кризу – піднялись ціни на нафту, все, у Радянського союзу все добре", - нагадав Загородній.

Саме цю схему Путін зараз намагається реанімувати, але тут є одна проблема.

"Я от стосовно Близького Сходу не погоджуюся, що це буде розпиляти ресурси Сполучених Штатів Америки. Тому що Сполучені Штати Америки зараз не так залежні від нафти та газу з Близького Сходу. Тому що в результаті сланцевої революції вони стали нетто-експортером газу та нафти. Чому нервується, наприклад, Саудівська Аравія і всі інші. Сполучені Штати говорять: "Ну, ви самі вже тут розбирайтеся... У нас головне – Китай", –  підсумував політолог.

Раніше президент Росії Володимир Путін зробив заяву про "вирішення палестино-ізраїльського конфлікту" та виступив за створення незалежної Палестини зі столицею у Східному Єрусалимі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як Путін хоче використати конфлікт в Ізраїлі і в чому він помиляється: пояснення політолога 5.00 5 2
Політика / Світ
15.10.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»