<
НОВИНИ ДНЯ: Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
15.10.2023 370

Атака на судно "Павел Державін": у ВМС розповіли про ще один підбитий буксир РФ – подробиці

Внаслідок атаки було уражено корабель "Павел Державин" та підбито буксир.

3cceec2cb85acaf87f56d01159e72bc0_15.10.23

У Чорному морі поблизу окупованого Севастополя 11 жовтня був пошкоджений корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державин". А 13 жовтня було уражено кілька суден, зокрема буксир "Профессор Николай Муру". Пише ТСН. 

Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук ефірі телемарафону розповів подробиці атаки.

"Якщо простою людською мовою – трошки засумував "Павел Державин" і, як з'ясовується, з ним ще й "Коля Муру" засумував ( буксирне судно "Профессор Николай Муру" - ред.) вчора. Вчора була, можна сказати, така п'ятниця 13-го Чорноморського флоту РФ", - прокоментував він.

Дмитро Плетенчук підтвердив ураження буксира.

"Його зараз відбуксовують. В нього також є відповідні пошкодження", - сказав він.

Він також додав, що патрульний корабель "Павел Державин" був уражений двічі.

Що відомо про вибухи кораблів РФ у Криму

В Чорному морі біля берегів окупованого Севастополя вибухнули два російські військові кораблі за останні кілька днів: 11 жовтня – "Павел Державин" і 13 жовтня – "Буян".

За даними джерел ТСН.ua у Службі безпеки України, саме СБУ та ВМС стоять за атаками по російських військових кораблях. Українські бійці завдали ураження суднам за допомогою дронів "Морський малюк" з експериментальним озброєнням.

На кораблі "Буян-М" була розміщена установка вертикального пуску 3С14 та вісім крилатих ракет "Онікс" і "Калібр", які можуть атакувати на відстань до 1500 км.А також розміщене артилерійське озброєння та кулемети.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атака на судно "Павел Державін": у ВМС розповіли про ще один підбитий буксир РФ – подробиці 5.00 5 2
Політика / Україна
15.10.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»