<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Світ
15.10.2023 488

Вірменія офіційно затвердила ратифікацію Римського статуту

Глава держави підписав відповідну заяву.

710117589cf84f5bb109c7da8a3f2d62_15.10.23

Президент Вірменії Вардан Хачатурян офіційно затвердив ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Пише ТСН. 

Про це повідомили на офіційному сайті президента Вірменії.

"13 жовтня президент Республіки Вірменія Ваагн Хачатурян підписав заяву про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду, підписаного 17 липня 1998 року, і про прийняття заяви "Про визнання задньою силою юрисдикції Міжнародний кримінальний суд Республікою Вірменія"на підставі статті 12, частина 3 Статуту", - йдеться у повідомленні пресслужби.

Слід зауважити, що 3 жовтня вірменський парламент ратифікував Римський статут. Відповідно до нього, країна зобов'язалася виконувати всі рішення Міжнародного кримінального суду.

Як повідомлялося, після ратифікації Римського статуту у Кремлі образилися на Єреван. Речник президента-диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав це рішення "надзвичайно ворожим" щодо Росії. За його словами, Путіну не хотілося "відмовлятися від поїздок до Вірменії" через ухвалене рішення парламенту країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вірменія офіційно затвердила ратифікацію Римського статуту 5.00 5 2
Політика / Світ
15.10.2023 488
Еще материалы раздела «Світ»