<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводувсі новини дня
Політика
Світ
16.10.2023 392

Зможуть влучати в рухому ціль. У США модернізували ракети для HIMARS

Компанія Lockheed Martin, яка виготовляє ракетну систему залпового вогню HIMARS, анонсувала їх модернізацію, яка дозволить влучати в рухомі цілі.

himars_gettyimages_521111726_17_1300x820_1_650x410_16.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Defense Post.

Як розповіли у компанії, було проведено тестування раніше розробленого модуля RIG-360. Він забезпечує оновлення цілей для боєприпасів у польоті і може використовуватися не тільки для боєприпасів HIMARS.

"Це випробування є великим кроком вперед до просування концепції спільних вогневих операцій армії США, - заявив офіційний представник Lockheed Martin Скотт Арнольд.

За його словами, перевірка концепції націлена на те, щоб дати можливість армії завдавати глибоких ударів по ворогу за допомогою наступального вогню по цілях, що рухаються в складних умовах. На думку розробників, це є критично важливим завданням підвищення гнучкості дій армії США.

Модуль зв'язку RIG-360 спочатку був розроблений для сімейства перехоплювачів Patriot Advanced Capability-3. Він забезпечує інтерфейс між ракетним перехоплювачем та інтегрованою системою бойового керування. Модуль використовує дані про цілі від різних датчиків, він забезпечує можливість ураження ракети-перехоплювача на 360 градусів.

HIMARS в Україні

HIMARS досить часто використовують українські військові для завдання ударів по ворожих позиціях росіян на фронті. Зокрема, ЗСУ вдало застосовують РСЗВ HIMARS у тактиці "стріляй та біжи". Саме її використали під час удару по гуртожитку з окупантами у Макіївці.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков зазначав, що Україні потрібно близько 50 систем HIMARS, щоб зупинити російську армію і близько 100, щоб провести ефективний контрнаступ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зможуть влучати в рухому ціль. У США модернізували ракети для HIMARS 5.00 5 2
Політика / Світ
16.10.2023 392
Еще материалы раздела «Світ»