<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Світ
15.10.2023 367

Блінкен закликав Китай використати свій вплив на Близькому Сході через війну в Ізраїлі

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Пекін використати свій вплив на Близькому Сході, щоб запобігти нападу інших держав чи недержавних утворень на Ізраїль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Очільник Держдепу США вперше після нападу палестинських бойовиків ХАМАСу на Ізраїль провів розмову з міністром закордонних справ Китаю Ваном І. Речник державного департаменту Метью Міллер заявив, що Блінкен намагався зміцнити підтримку Ізраїлю серед арабських країн.

Стверджується, що Сполучені Штати були особливо стурбовані тим, що "Хезбола", підтримувана Іраном відкрила додатковий фронт у війні на північному кордоні Ізраїлю.

Китай підтримує тісні стосунки з Іраном і допоміг Тегерану в досягненні знакової дипломатичної розрядки напруженості з Саудівською Аравією на початку цього року. Блінкен закликав Пекін використати свій вплив у цьому регіоні, щоб запобігти розширенню війни ХАМАСу та Ізраїлю.

Міністерство закордонних справ Китаю у своїй заяві повідомило, що Пекін виступає проти будь-яких дій, які завдають шкоди цивільному населенню, і засуджує будь-які дії, які порушують міжнародне право.

Згідно із заявою, Китай не зміг однозначно засудити терористичні атаки, масові вбивства та викрадення невинних цивільних осіб ХАМАСом. А очільник МЗС Ван І закликав США взяти на себе провідну роль для просування політичних рішень.

7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися до населених пунктів Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали військових та місцевих жителів. Деякі відео своїх звірств терористи публікували у соцмережах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Блінкен закликав Китай використати свій вплив на Близькому Сході через війну в Ізраїлі 5.00 5 2
Політика / Світ
15.10.2023 367
Еще материалы раздела «Світ»