<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Політика
Світ
16.10.2023 848

Кривава атака ХАМАС зруйнувала відносини Нетаньягу та Путіна – WSJ

Путін - один з небагатьох світових лідерів, який не висловив співчуття Нетаньягу через загибель ізраїльтян під час нападу ХАМАС.

6608a7496549055c892e475218f6e0e3_16.10.23

Після нападу бойовиків ХАМАС дипломатичним відносинам прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та російського президента-диктатора Володимира Путіна прийшов кінець.

Про це йдеться у статті Wall Street Journal. Пише ТСН. 

Автори видання звертають увагу, що Нетаньягу підтримував із РФ відносини, навіть попри повномасштабне вторгнення Путіна до України та зміцнення відносин із ворогом Ізраїля - Іраном. Через "теплі відносини" із Росією Нетаньягу відмовився надавати Києву летальну допомогу або системи протиповітряної оборони.

"Тепер, після смертоносної атаки підтримуваних Іраном бойовиків ХАМАС на Ізраїль, ці розмови, схоже, припинилися", - йдеться на сайті.

Журналісти зазначають, що Путін - один з небагатьох світових лідерів, який не висловити співчуття Нетаньягу у зв'язку із загибеллю понад 1300 ізраїльтян, вбитих ХАМАСом під час атаки 7 жовтня.

"Припинення угоди між Росією та Ізраїлем підкреслює більш широкі тектонічні зрушення, що відбуваються в ролі Росії на Близькому Сході відтоді, як Путін розпочав війну в Україні", - вважають автори інформаційного агентства.

Як раніше повідомляли, Іран пригрозив Ізраїлю втрутитись у війну.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кривава атака ХАМАС зруйнувала відносини Нетаньягу та Путіна – WSJ 5.00 5 3
Політика / Світ
16.10.2023 848
Еще материалы раздела «Світ»