НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
17.10.2023 613

"Такого у росіян не було ніде": Буданов розповів про велику "ментальну поразку" окупантів

Контрнаступ ЗСУ застав російські війська зненацька.

493627a9b5221c9073ebd02b13df5086_17.10.23

У результаті контрнаступу на Харківщині рік тому українські воїни звільнили більше 10 тисяч кв. км території і пів тисячі населених пунктів. Росіяни не були готові до такого розвитку подій.

Очільник ГУР Кирило Буданов вважає, що ці події увійдуть до історії. Пише ТСН. 

"Вони (окупанти - ред.) не були до цього готові абсолютно. Якщо згадати медійну активність, навіть такі відверті пропагандисти, як Симоньян, Соловйов, тоді замовкли і потрошку казали - так що ж це відбувається, ми втрачаємо, нас вибивають. Вони були розгублені. Питання в суспільстві з'явилося - а як це може бути, щоб Росію вибили? Такої ментальної поразки, як на Харківщині, в них не було ніде", - сказав він.

Водночас Буданов переконаний, що харківський контрнаступ назавжди залишиться в історії.

"Я вам гарантую, що в російській історії ця сторінка навіть не згадається", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня українська армія пішла в контрнаступ на Харківському та Херсонському напрямках. Спершу Збройні сили розпочали операцію на південному напрямку, а за кілька днів українські захисники прорвали оборону ворога на Харківському напрямку.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Такого у росіян не було ніде": Буданов розповів про велику "ментальну поразку" окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
17.10.2023 613
Еще материалы раздела «Україна»