<
НОВИНИ ДНЯ: Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
17.10.2023 299

"Треба виставити Росію за двері" – Кулеба про головну умову порятунку ОБСЄ

Дмитро Кулеба вчергове наголосив, що Російська Федерація – головна загроза для Європи.

632840eafb85a2701b798c7bab2287f8_17.10.23

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про необхідність виключити Росію зі складу ОБСЄ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі - ред.), назвавши її – головною загрозою для Європи. Пише ТСН. 

Як пише "Європейська правда", про це він сказав на пресконференції з головою ОБСЄ Буяром Османі в Києві 16 жовтня.

"Москва фактично взяла ОБСЄ в заручники, маніпулюючи принципом консенсусу і таким чином руйнуючи організацію зсередини. Я сьогодні підтвердив свою позицію, що якщо ми хочемо врятувати ОБСЄ, врятувати безпеку й співробітництво в Європі, маємо виставити Росію за двері ОБСЄ і за двері Європи. Так буде краще для всіх", – зазначив міністр.

Він також підкреслив, що Росія зараз "вбиває" ОБСЄ і додав, що "легко собі уявляє" цю організацію без РФ.

Міністр закордонних справ Північної Македонії і голова ОБСЄ Буяр Османі прибув до Києва вранці 16 жовтня.

Нагадаємо, у липні 2023 року Парламентська асамблея ОБСЄ визнала РФ державою-спонсоркою тероризму, а ПВК "Вагнер" – терористичною організацією.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Треба виставити Росію за двері" – Кулеба про головну умову порятунку ОБСЄ 5.00 5 2
Політика / Світ
17.10.2023 299
Еще материалы раздела «Світ»