<
НОВИНИ ДНЯ: Ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць, - Буданов  Погода в Україні: прогноз на тиждень, 25-30 червня  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війни  В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червня  Нерухомість: де продають найдорожчі та найдешевші квартиривсі новини дня
Політика
Україна
17.10.2023 421

Рада повернула пожиттєвий статус та перевірки політично значущих осіб

Верховна рада внесла зміни до закону про протидію відмиванню злочинних доходів та фінансуванню тероризму. Документ в цілому підтримали 276 депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на члена фінансового комітету Ярослава Железняка в Telegram.

"Навіть було сигнальне голосування. Фраза: "Зелена кнопка - це наш шлях до Європейського Союзу" запамʼятається надовго", - написав він.

Закон (проект №9269-д) передбачає створення реєстру політично значущих осіб (Politically Exposed Persons, РЕРs) та повернення для них пожиттєвого фінансового моніторингу (замість трьох років, як це було встановлено з початку війни).

Цей пункт є структурним маяком меморандуму з МВФ і мав бути виконаний до кінця вересня 2023 року. Також це умова для відкриття перемовин про членство з ЄС.

Законом також уточнюються особливості проведення перевірки стосовно таких клієнтів.

Politically Exposed Persons (PEPs) є терміном, що використовується в сфері боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. PEPs - це особи, які займають високі державні посади або міжнародні посади, а також їхні близькі родичі.

В Україні до політично значущих осіб належать особи, які займають високі державні посади, це президент, прем’єр-міністр, міністри та їхні заступники, депутати, політичні діячі вищих рангів, високопосадовці судової системи, правоохоронних органів, юстиції, оборони, керівництво НБУ тощо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рада повернула пожиттєвий статус та перевірки політично значущих осіб 5.00 5 2
Політика / Україна
17.10.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»