<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°всі новини дня
Політика
Україна
18.10.2023 425

"Z-канали починають істерити": ЗСУ просуваються вперед у районі Бахмута

Відходячи, окупанти мінують територію, аби завадити українським захисникам у просуванні.

4d9789d7e1a3cc2b663ea4fd4e6a2f6b_18.10.23

Сили оборони мають успіхи на Бахмутському напрямку, вони закріплюються в районі залізниці поблизу Кліщіївки. Пише ТСН. 

Про це розповів начальник пресслужби Східного угрупуовання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі загальнонаціонального телемарафону у вівторок, 17 жовтня.

"На південному напрямку поблизу Бахмута ми продовжуємо свої наступальні дії. Так, уже окупанти у своїх Z-каналах починають істерити, що їм доводиться втрачати свої позиції на південь від Бахмута, що обстановка для них там максимально складна і незручна. Вони починають відходити до траси Бахмут-Горлівка і збираються закріплюватися там", - повідомив він.

Євлаш додав, що відходячи, окупанти замінували територію, там досить великі мінно-вибухові поля, але це не заважає українським силам рухатися вперед.

"Зараз на деяких ділянках ми вже зайшли за залізницю, закріпилися та продовжуємо завдавати вогневого ураження по противнику", - зазначив речник.

Поблизу Курдюмівки, за словами Євлаша, ситуація напружена, російські загарбники намагаються контратакувати, підтягують туди свої резерви з різних підрозділів.

"Це окремі мотострілецькі батальйони та полки, також там є парашутно-десантні підрозділи, і "Шторм Z", і "Бойовий армійський резерв", - підкреслив він.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Z-канали починають істерити": ЗСУ просуваються вперед у районі Бахмута 5.00 5 2
Політика / Україна
18.10.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»