<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
Політика
Світ
18.10.2023 329

"Я нікуди не піду": президентка Грузії не планує відставку, попри рішення Конституційного суду

Вона планує залишитися на посаді.

57982e149952a16b58e58ae86426739e_18.10.23

«Я нікуди не піду. Не піду у відставку, не піду у відставку», - про всяк випадок двічі повторила президент Грузії Саломе Зурабішвілі для керівної партії. Пише ТСН. 

Про це пише «Ехо Кавказу».

Лідер «Грузинської мрії» Іраклій Кобахідзе заявив, що Зурабішвілі має сама піти у відставку після рішення Конституційного суду.

Після цього президентка виступила із надзвичайною заявою. За словами президентки, країна, в якій немає жодного балансу між гілками, не може вважатися демократичною країною.

«Сьогодні європейське майбутнє та демократія були вбиті одним каменем. Країна, в якій немає жодного балансу між гілками, не може вважатися демократичною країною. Це спроба «Мрії», але час «Мрії» мріяти минув. Нехай самі думають, яка Саломе Зурабішвілі була для них кращою. Мене це не цікавить. Мене цікавить, де я більше корисна цій країні - як вільний політик або як президент, який продовжить свій мандат. Це покаже найближче майбутнє.

Все суспільство об'єднане на цьому європейському шляху, разом ми досягнемо цього результату. Перший результат буде наприкінці цього року, хто б не заважав цьому зсередини. А наприкінці наступного року буде вже наступний етап. Попереду у нас рік-півтора, і ми всього цього досягнемо. Нехай ніхто не втрачає надію. Ми також досягнемо вільних виборів. Ми всі зможемо зробити разом», - заявила Зурабішвілі.

Вона також оголосила, що має намір бути присутньою в парламенті, коли керівна партія проводитиме голосування за її «антиєвропейський імпічмент».

«Я піду до парламенту. І я буду там поруч із цими чоловічками, мені не знадобиться ніхто, щоб мене підтримувати... Вийду, якщо мені дадуть слово, якщо ні, то все одно вийду і скажу все, що треба сказати...», - заявила Зурабішвілі.

Водночас вона подякувала всім, хто її підтримує, і закликала «боротися разом до кінця».

Нагадаємо, що Конституційний суд Грузії опублікував висновок за поданням про імпічмент президента Грузії Салому Зурабішвілі. Зокрема суд встановив, що президент порушила Конституцію країни, здійснивши візити до Європи без дозволу уряду. Разом з тим, як зазначив голова Конституційного суду Мераб Турава, троє суддів – Ірина Імерлішвілі, Георгій Кверенчхіладзе та Теймураз Тугуші – зафіксували іншу думку щодо цього.

Нагадаємо, що прем'єр Грузії назвав "друга Путіна" Орбана зразковим політиком.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Я нікуди не піду": президентка Грузії не планує відставку, попри рішення Конституційного суду 5.00 5 1
Політика / Світ
18.10.2023 329
Еще материалы раздела «Світ»